Directorul RAT Cluj, Emil Miron, a tolerat afaceri discutabile cu firmele angajatilor
Una din firme incalzeste apa de la RAT cu cateva grade si o revinde Regiei
Scandalul disponibilizatilor de la RAT Cluj pare sa prinda contur: potrivit datelor eliberate de Oficiul Registrul Comertului Cluj, cele 3 "firme capusa", SC Tehnicia, SC Montenay si SC Colonia, sunt administrate de cei doi juristi ai regiei si de un director economic, respectiv de Dorin Ioan Racoti, Doina Ivan si Ioan Moldovan.
SC Colonia este fondata pe baza unei colaborari cu doua furnizoare de energie din Germania.
Potrivit liderului sindicatului liber independent Energia Termica Cluj, Ioan Vilt, relatia RAT cu Colonia se rezuma la faptul ca Regia produce apa calda la o anumita temperatura, transmite energia firmei Colonia care o prelucreaza cu cateva grade in plus si o revinde RAT-ului. "Noua ni se spune ca astfel costurile sunt mai mici cu 5%. Fara pierderi pe drum", sustine Vilt. Pe de alta parte, firma Montenay are cateva luni pe an 10 muncitori detasati la RAT si a fost creata in 1992 chiar de Regie. Emil Miron a declarat ieri ca el insusi a detinut pana in 1992 o actiune la aceasta societate.
Sindicalistii au avut ieri prima intalnire cu Emil Miron dupa protestele stradale de acum doua zile, in timpul carora au cerut demisia acestuia. Discutia s-a finalizat repede, in termeni neamiabili, spune Vilt.
Sindicalistii il acuza pe directorul Emil Miron ca si-a angajat de-a lungul vremii rudele in posturi devenite vacante dupa indepartarea "specialistilor".
RAT a concediat 16 persoane in luna august. Oamenii sunt pregatiti sa mai iasa o data in strada, in data de 11 septembrie, daca autoritatile nu vor avea nicio reactie legata de aceasta chestiune.
La randul sau, directorul RAT, Emil Miron, isi apara colegii.
"Nu este vorba de nicio incompatibilitate a col