Tocmai cand se pregatea sa se odihneasca dupa implinirea celor 12 munci, Hercule a fost anuntat ca este invitat in Olimp si anume la un concurs de bridge la care participau mai mult zei si numai cativa muritori, cu wild-card special.
Desi foarte obosit, eroul si-a imbracat blana de leu si a plecat sa joace cu nemuritorii. O asemenea onoare nu se face oricui si nu poate fi refuzata. Fiind vorba de un conscurs individual, Hercule a avut ocazia sa aiba ca parteneri si adversari mai tot Pantheonul. Totusi el s-a descurcat mai bine decat zeii si a dobandit cununa de lauri a invingatorului.
Dona care i-a adus acest trofeu, care in ziua de azi ar parea derizoriu, dar atunci era foarte pretuit, a fost cea de mai sus pe care nimeni altcineva n-a putut s-o rezolve. De altfel in Est juca insusi Jupiter, tatal sau natural si organizatorul turneului.
Mai multi jucatori olimpieni au ajuns in contractul de sase cupe. Primind atacul de 8 de caro, ei au castigat Riga si au tras primul atu jucand mic spre valet. Sigur, toti declarantii, zei sau muritori, trebuie sa cedeze o levata de pica, dar cum sa procedeze ca sa nu dea si un caro?
Zeii, fiind cam misogini, au acoperit Dama de pica si au cedat Riga de pica, dar atunci Vest a revenit cu a treia pica si la defosarea unui caro de pe masa Est a taiat doborand contractul.
Zeitele au acoperit Dama ca sa traga inca un atu pentru a nu se expune unui tai din Est. Dar Vest, vazand ca atuuruile Estului s-au dus, va trage a treia mana de atu si ele nu si-au mai putut taia caroul pe masa.
Hercule insa, ca un baiat muncitor, a ales o varianta mai obositoare, dar castigatoare.
A lasat Dama de pica sa treaca, a tuat a doua pica si a taiat-o pe a treia cu Dama de atu. apoi a tras restul de atuuri. La final a pastrat pe masa As-10 de caro si trei trefle iar in mana doua carouri mici, As-Riga de trefla s