Cea mai aşteptată zi din procesul "Zambaccian", in care instanţa supremă trebuia să decidă asupra unui element-cheie din acest caz, s-a incheiat cu o amănare.
Se preconiza o hotărăre referitoare la valabilitatea urmăririi penale a fostului premier Adrian Năstase (foto), după ce Curtea Constituţională a stabilit că, in calitatea sa de fost membru al Executivului, acesta trebuia invinuit după obţinerea unui aviz prealabil. S-a intămplat in schimb ca o greşeală procedurală să blocheze dezbaterile. Deşi au avut la dispoziţie căteva luni şi toate datele pentru o citare corectă, angajaţii instanţei supreme l-au căutat pentru proces pe fostul consul al Romăniei la Shanghai, Ioan Păun, la o altă adresă.
Discuţiile pe tema deciziei Curţii Constituţionale (CCR) vor incepe probabil la termenul următor, fixat in octombrie. Apărătorii lui Năstase susţin că judecătorii ar trebui să trimită dosarul inapoi la DNA, pentru reluarea anchetei, sau că ar putea să constate incetarea procesului penal. De cealaltă parte, acuzarea consideră că hotărărea CCR nu ar trebui aplicată cazurilor deja trecute de faza urmăririi penale, ci că ar fi valabilă doar pentru viitor.
Cea mai aşteptată zi din procesul "Zambaccian", in care instanţa supremă trebuia să decidă asupra unui element-cheie din acest caz, s-a incheiat cu o amănare.
Se preconiza o hotărăre referitoare la valabilitatea urmăririi penale a fostului premier Adrian Năstase (foto), după ce Curtea Constituţională a stabilit că, in calitatea sa de fost membru al Executivului, acesta trebuia invinuit după obţinerea unui aviz prealabil. S-a intămplat in schimb ca o greşeală procedurală să blocheze dezbaterile. Deşi au avut la dispoziţie căteva luni şi toate datele pentru o citare corectă, angajaţii instanţei supreme l-au căutat pentru proces pe fostul consul al Romăniei la Shanghai, Ioan Păun, la o alt