Băutură popularăşi foarte apreciată in China, Korea, Japonia şi Orientul apropiat, ceaiul verde a ajuns destul de recent in topul consumului şi in SUA sau Vestul Europei. Motivele succesului se datorează beneficiilor pe termen lung pentru sănătatea consumatorilor, pe de o parte, iar pe de altă parte datorită scăderii vănzării băuturilor carbogazoase, pe fondul temerilor tot mai mari ce au corelat consumul acestora cu obezitatea. Producătorii s-au orientat spre alte produse , precum băuturile energizante sau ceaiului verde.
Băutură popularăşi foarte apreciată in China, Korea, Japonia şi Orientul apropiat, ceaiul verde a ajuns destul de recent in topul consumului şi in SUA sau Vestul Europei. Motivele succesului se datorează beneficiilor pe termen lung pentru sănătatea consumatorilor, pe de o parte, iar pe de altă parte datorită scăderii vănzării băuturilor carbogazoase, pe fondul temerilor tot mai mari ce au corelat consumul acestora cu obezitatea. Producătorii s-au orientat spre alte produse , precum băuturile energizante sau ceaiului verde. Găsim acum in magazine diverse produse pe bază de ceai verde, iar etichetele ne ademenesc cu antioxidanţii benefici pentru sănătate. Ce evită producătorii să sublinieze este că respectivele sticluţele pe care sunt desenate frumos frunzele de ceai şi semnele pentru antioxidanţi au o cantitate foarte mare de zahăr, lucru deloc benefic pancreasului. Acest lucru este uşor observat prin citirea cu atenţie a etichetei, zahărul fiind de obicei printre primele ingrediente.
Să vedem acum căt de mari sunt totuşi beneficiile ceaiului verde.
CEAIUL VERDE SCADE RISCUL DE CANCER
Un studiu recent arată că ceaiul verde are abilitatea de a opri creşterea tumorilor canceroase. Publicat online pe 17 iulie 2007 in prestigiosul jurnal Carcinogeneza, studiul are o importanţă majoră , intrucăt ceaiul verde sau extractel