Robert e prietenul meu. Asta vreau sa se stie inainte de orice.
Acum e directorul editurii Brumar si realizator si moderator al unui supertalk-show cultural in Timisoara, la Analog TV; nu e o vorba prea mare-pentru Banat, aceasta este o emisiune-institutie. Talk-show-ul a implinit 7 ani. Am facut un interviu cu Robert, plecind de la acest eveniment aniversar. Il cititi mai jos.
Sa nu uit: Robert e si un excelent poet. Iar cartea despre care vorbeste chiar el in acest interviu (volumul se cheama A cincea roata) se mai gaseste, cu putin noroc, in librarii.
INTERVIU:
C.P.: Hai sa incepem sec: ce scrie pe cartea de vizita a emisiunii “A cincea roata”?
R.S.: Timisoara, Analog Tv, 7 ani neintrerupti de emisiune, saptamana de saptamana (adica 365 de editii), peste – aici chiar ca le-am pierdut numarul – 700 de invitati din tara si din strainatate, cu care am discutat cate-n luna si-n stelele culturii. Au fost la “Roata” celebritati, dar si tineri putin cunoscuti, care sunt elita profesiei lor. Sa spun si de premii, de nominalizari la premii, de laude prin presa? Astea sunt pe verso…
C.P.: Moderezi si realizezi de citiva ani buni “A cincea roata”. Nu te-ai plictisit? R.S.: E o rutina la mijloc, dar nu-i plictiseala. E ca si cum ai trage, saptamanal, in vazul lumii, un loz. Stii ca e castigator (si ce-i mai fain decat sa tragi lozuri castigatoare?), dar nu stii care-i castigul, cat de mare e… suma. Eu sunt cel care isi invita interlocutorii, nu aleg in orb, adica stiu cu cine voi sta de vorba, dar nu stiu ce voi scoate de la ei in acea ora de dialog. Cat timp pregatesc “Roata” citesc tot felul de… povesti despre invitat, intreb in stanga si-n dreapta, dau telefoane, caut prin carti, pe internet. De multe ori se intampla sa citesc chiar “povestile” scrise de el, fiindca e scriitor. Cand se apropie ziua emisiunii, din rutina nu mai raman decat