România ar putea înregistra anul acesta o creştere economică de peste 6%, în pofida dificultăţilor provocate de secetă, a declarat ministrul Economiei şi Finanţelor Varujan Vosganian.
"Ne-am propus pentru acest an o creştere economică de 6,5%, dar seceta a dat peste cap aceste prognoze. Producţia agricolă este la 92% raportată la cea de anul trecut. În schimb, alţi indicatori sunt mai optimişti: investiţiile au crescut cu 18%, iar productivitatea muncii a crescut cu 12%. Trendul rămîne favorabil. Acum înregistrăm o creştere economică de 5,8% şi sperăm ca pînă la sfîrşitul anului să depăşească 6%", a declarat ministrul Economiei.Potrivit acestuia, în România nivelul investiţiilor străine a ajuns anul acesta între 6 - 7 miliarde de euro.
Agricultura a înregistrat în al doilea trimestru al anului cea mai importantă contribuţie negativă la formarea produsului intern brut (PIB), raportând o scădere de 10,9%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. O contribuţie negativă la formarea PIB au avut-o şi impozitele nete pe produs, scăderea acestora de 0,8% fiind inferioară nivelului înregistat în primul trimestru de 7,8%. (E.C.)
România ar putea înregistra anul acesta o creştere economică de peste 6%, în pofida dificultăţilor provocate de secetă, a declarat ministrul Economiei şi Finanţelor Varujan Vosganian.
"Ne-am propus pentru acest an o creştere economică de 6,5%, dar seceta a dat peste cap aceste prognoze. Producţia agricolă este la 92% raportată la cea de anul trecut. În schimb, alţi indicatori sunt mai optimişti: investiţiile au crescut cu 18%, iar productivitatea muncii a crescut cu 12%. Trendul rămîne favorabil. Acum înregistrăm o creştere economică de 5,8% şi sperăm ca pînă la sfîrşitul anului să depăşească 6%", a declarat ministrul Economiei.Potrivit acestuia, în România nivelul investiţiilor străine a ajuns anul acesta între 6