Toţi indicii s-au depreciat, vineri, pe o lichiditate de 9,4 milioane de euro Ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii nu a reuşit să aducă o revitalizare a activităţii
Toţi indicii s-au depreciat, vineri, pe o lichiditate de 9,4 milioane de euro
Ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii nu a reuşit să aducă o revitalizare a activităţii bursiere. Deşi acţiunile societăţilor de investiţii financiare au câştigat, până la jumătatea sesiunii, aproape un punct procentual, bilanţul zilei a fost negativ pentru toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Brokerii pun această evoluţie pe seama incertitudinii care persistă, după criza care a afectat pieţele internaţionale în luna august. "În contextul în care pieţele externe nu şi-au revenit după criza din ultima perioadă, cele mai afectate sunt pieţele de capital emergente, fapt care a fost vizibil şi pe piaţa de la Bucureşti în ultima săptămână.
Dacă nu există un eveniment care să mişte piaţa, lichiditatea va rămâne în continuare redusă", a explicat, pentru NewsIn, Adrian Mănăilă, directorul Elda Invest.
Acţiunile SIF au pierdut 0,70%
Şi o parte din bursele din Europa Centrală şi de Est au încheiat săptămâna în scădere. Indicele ATX al bursei din Viena marca, vineri, o depreciere de peste 1% în momentul închiderii bursei de la Bucureşti, indicele WIG20 al bursei din Varşovia a pierdut 1,62%, indicele PX al bursei din Praga resimţea o corecţie de 0,78%, iar indicele BUX al bursei din Budapesta - de 0,42%.
Indicele compozit al bursei, BET-C, a scăzut cu 0,52%, indicele BET, al celor mai lichide companii, s-a depreciat cu 0,10%, iar cea mai mare coborâre, de 0,70%, a revenit acţiunilor SIF. Tranzacţiile efectuate în segmentul SIF a fost de 9,4 milioane de lei, reprezentând aproape 21,94% din rulajul total.
Cele mai lichide titluri financiare au fost acţiunile SI