Spre mindria locala, Cetatea istorica de Tip Vauban se afla pe lista celor 30 de obiective intrate in finala, iar votul on line pot fi acordat in continuare.
Pornind de la ideea greciilor - care alcatuiau liste cu cele mai importante locuri din lumea cunoscuta de ei - si recenta alegere a celor sapte minuni ale lumii cunoscute acum, redactorii cotidianului sus amintit au lansat o adevarata provocare.
Propunind o incursiune in lumea valorilor Romaniei pentru identificarea celor mai insemnate si puternice simboluri nationale, cotidianul Evenimentul Zilei a declansat o adevarata cursa pentru recunoastere locala. Campania, care a trecut de mult de granitele unei intreceri culturale, a aprins mindria locala in intreaga tara.
Pentru inceput, reporterii Evenimentului Zilei din toata tara au chestionat peste 1.000 de persoane, tineri, persoane active si virstnici, functionari, medici, arhitecti, profesori, muncitori, ospatari, pensionari, ziaristi, manageri, patroni de SRL-uri, vinzatoare in supermarketuri, pe scurt reprezentanti ai romanilor.
Din cele peste 150 de posibile minuni ale Romaniei care au intrat pe lista preliminara, primele 25, alese in functie de numarul de voturi obtinute, au intrat in finala campaniei. La acestea s-au adaugat pina acum alte 5, inca 4 fiind pe lista de propuneri. Cotidianul a lansat apoi o noua provocare.
Invitatia adresata tuturor romanilor de a participa la acest demers, de a vota si de a-si spune parerea despre minunile Romaniei.
Cu cine se lupta cetatea din Alba Iulia?
Alaturi de Cetatea istorica de Tip Vauban din Alba Iulia, in cursa pentru recunoastere au intrat alte 29 de obiective din intreaga tara.
Este vorba despre Ansamblul Brincusi din Targu Jiu, Ateneul Roman, Biserica Densus din Hunedoara, Biserica Neagra din Brasov, Biseric