Restaurantele de tip fast-food sunt responsabile pentru obezitate, în special la copii. Oamenii de ştiinţă susţin că alimentele de acest gen creează dependenţă şi dăunează grav
Restaurantele de tip fast-food sunt responsabile pentru obezitate, în special la copii. Oamenii de ştiinţă susţin că alimentele de acest gen creează dependenţă şi dăunează grav sănătăţii în cazul în care sunt consumate timp îndelungat
Promovarea drepturilor, a intereselor economice şi protejarea sănătăţii consumatorilor reprezintă valori esenţiale ale Uniunii Europene (UE), reflectate în legislaţia comunitară. Calitatea de membru al Uniunii Europene asigură un nivel mai ridicat de protecţie pentru consumatori. Dar, în final, totul depinde de gradul de informare al fiecăruia.
Informaţiile de pe ambalaj pot fi extrem de utile în privinţa conţinutului produsului respectiv. Regulile UE asupra etichetării alimentelor oferă posibilitatea de a şti exact ce conţine alimentul din ambalaj.
Detalii complete ale ingredientelor utilizate pentru fabricarea unui produs alimentar trebuie să fie trecute pe etichetă, alături de informaţii privind coloranţii, conservanţii, îndulcitorii sau orice alt aditiv alimentar care a fost introdus în aliment.
Dacă un ingredient utilizat este unul la care anumiţi consumatori sunt alergici - de exemplu, nuci - acesta trebuie marcat pe etichetă, chiar dacă sunt utilizate cantităţi foarte
mici.
Datorită legislaţiei europene se poate afla dacă alimentele sunt modificate genetic sau conţin ingrediente modificate genetic.
Produsele de tip fast-food nu sunt proaspete
"De la modul de preparare şi până la cel de depozitare, totul indică faptul că ar trebui să evităm pe cât posibil să luăm masa într-un asemenea loc. Nu! Produsele de tip fast-food nu sunt proaspete, aşa cum ni se spune. Nimeni nu stă să cureţe cartofii în s