» Fac gesturi necugetate pentru o gaina sau pentru doua paini.
» Oamenii fara adapost prefera conditiile din inchisoare in locul celor de pe strazi.
» Furtul se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 5 ani, indiferent de motivul care il determina.
Saracia, starea in care traieste un numar mare de romani, este folosita mai nou de infractori ca pretext pentru faptele lor. Cei care se folosesc de aceasta idee sunt cei ce nu tintesc prea sus: nu sparg conturi bancare, nu fura masini sau lucruri luxoase, ci se rezuma la a fura alimente sau haine din magazine.
In ultimele zile au fost identificati infractori care au furat chiar si cate doua sprayuri sau niste tigari. Furturi marunte, dupa cum le numesc oamenii legii, dar pentru care sunt pedepsiti la fel ca unul care a spart o banca.
Cele mai multe hotii care au ca pretext saracia se produc in mediul rural, dar nici in marile orase nu lipsesc.
In Eforie, zilele trecute cinci tineri cunoscuti ca persoane fara adapost, cu varste cuprinse intre 16 si 28 de ani, au fost surprinsi in tip ce incercau sa sustraga dintr-un restaurant din localitate produse alimentare in valoare de aproximativ 2000 de lei.
Exista astfel de persoane fara adapost care prefera sa fure si eventual sa ajunga la inchisoare, unde li se asigura trei mese pe zi si un trai mai bun decat cel de pe strazi.
Crina Chirea, purtatorul de cuvant al IPJ Constanta, a declarat ca zilele trecute un tanar din Agigea, a sustras doua deodorante, in valoare totala de 20 de lei.
Furtul se pedepseste cu inchisoare de la trei la cinci ani, indiferent de clasa sociala de care apartine faptuitorul sau de cauzele care au dus la comiterea faptei. si batranii fac gesturi necugetate din cauza saraciei. In urma cu doua zile, un batran de 82 de ani a furat din curtea vecinei sale trei gaini, in valoare totala de 1