Multe companii scumpesc tarifele de la o lună la alta pentru poliţele de răspundere civilă auto Condiţiile în care este încheiată o poliţă de RCA, dar mai ales de CASCO trebuie citite
Multe companii scumpesc tarifele de la o lună la alta pentru poliţele de răspundere civilă auto
Condiţiile în care este încheiată o poliţă de RCA, dar mai ales de CASCO trebuie citite cu mare atenţie pentru că ele diferă de la companie la companie.
Pericolele intervin, în general, la încheierea contractului de CASCO, cu franşiză sau fără, care să acopere sau nu vandalismul. Asta pentru că definirea acestei clauze diferă în funcţie de asigurător.
Diferenţele între contractele de asigurare a autoturismelor se văd atunci când mergeţi la mai mulţi asiguratori. Iar mai multe detalii pot fi aflate abia după ce treceţi printr-un "proces" de daune.
Totuşi, înainte de încheierea unei poliţe CASCO, puneţi mâna pe telefon (contactele de la agenţiile şi sucursalele asiguratorilor se găsesc pe adresele de internet ale acestora) şi verificaţi mai multe puncte ale contractelor, înainte chiar de a afla preţul.
Acelaşi autovehicul, evaluat diferit de la companie la companie
În cazul unui accident, trebuie să fiţi foarte atenţi cum alegeţi să vă reparaţi maşina. Presupunând că nu sunteţi vinovatul, aceasta s-ar putea repara pe RCA, dacă, atenţie, acesta îşi dă acordul (conform unei reglementări intrate în vigoare în 2007, nu mai este obligat să vă dea imediat o copie a RCA-ului).
Compania deţinătoare a poliţei RCA va analiza dosarul şi va porni cu despăgubirea de la un anumit grad de uzură a autovehiculului, altă valoare decât cea avută pe poliţa CASCO. Cu titlu de exemplu, un autoturism Dacia Solenza din 2003 poate fi evaluat la o companie la 3.000 de euro (în cazul poliţei RCA), în timp ce valoarea lui de CASCO este de 4.000 de euro.
Iar dac