Proprietăţile terapeutice ale vinului roşu sunt recunoscute de lumea medicală. După ce s-a demonstrat că vinul roşu, băut in cantităţi moderate, protejează inima, recent, cercetătorii americani au ajuns la concluzia că această licoare este un aliat de incredere contra tumorilor de la nivelul prostatei.
Proprietăţile terapeutice ale vinului roşu sunt recunoscute de lumea medicală. După ce s-a demonstrat că vinul roşu, băut in cantităţi moderate, protejează inima, recent, cercetătorii americani au ajuns la concluzia că această licoare este un aliat de incredere contra tumorilor de la nivelul prostatei.
Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Institutul Naţional de Sănătate din SUA, substanţa-medicament din vinul roşu este resveratrolul, care contribuie la prevenirea apariţiei cancerului de prostată.
TESTE. Deocamdată, experimentele au fost efectuate pe animale de laborator. Insă rezultatele sunt incurajatoare: resveratrolul reduce cu 90% riscul apariţiei cancerului de prostată. Evident, in cazul şoarecilor este nevoie de o doză mică de resveratrol pentru a se obţine acest efect pozitiv. Singura problemă este că in cazul oamenilor, pentru a obţine cantitatea eficientă de resveratrol, o persoană ar trebui să bea o sticlă de vin roşu pe zi. Ceea ce ar insemna de fapt abuz de alcool şi, implicit, un pericol pentru sănătate. Insă cercetătorii susţin că nu este cazul ca bărbaţii să dea in patima alcoolui pentru a se feri de cancerul prostatei.
Resveratrolul se găseşte din abundenţă in coaja boabelor de struguri şi in seminţele acestora. Iar pentru a beneficia de efectele terapeutice ale vinului roşu bărbaţii nu trebuie să bea mai mult de două pahare pe zi. In prezent, cancerul de prostată se plasează pe locul intăi in ceea ce priveşte mortalitatea, după cancerul pulmonar.
Proprietăţile terapeutice ale vinulu