Vânzătorii şi casierele din reţelele tip hipermarket au câştigat anul acesta cu 40% mai mult decât în 2006 Retailul este unul dintre domeniile care se confruntă cu cele mai mari
Vânzătorii şi casierele din reţelele tip hipermarket au câştigat anul acesta cu 40% mai mult decât în 2006
Retailul este unul dintre domeniile care se confruntă cu cele mai mari probleme în a-şi fideliza angajaţii. Tentaţia de a migra de la o companie la alta este destul de mare, în contextul în care câştigurile cresc datorită competiţiei tot mai accentuate.
Necesarul de forţă de muncă al companiilor din retail care-şi vor deschide unităţi anul acesta se ridică la 4.500 de persoane.
Studiul Total Remuneration Survey 2007 realizat în România de Consulteam - reprezentant exclusiv al Mercer Human Resource Consulting - relevă că cele mai dificile recrutări se fac în prezent pentru poziţii de toate nivelurile în IT, marketing şi vânzări. Specialiştii în logistică şi achiziţii sunt şi ei în topul angajaţilor dificil de atras.
În companiile care oferă salarii de top, veniturile personalului din administraţie au crescut anul acesta mai mult decât cele ale conducătorilor companiei.
Câştigurile funcţionarilor cresc rapid
Salariile funcţionarilor nespecialişti au crescut anul acesta cu 17,3% depăşind cele 15 procente de creştere ale veniturilor managementului.
Un "plant manager", director de fabrică, câştigă anual, în medie, 260.000 de lei, în această sumă fiind incluse toate componentele remuneraţiei, inclusiv bonusurile şi beneficiile, ceea ce ar corespunde unui salariu lunar de aproximativ 21.500 lei.
Câştigurile anuale ale unui reprezentant de vânzări ajung la 47.500 lei, ceea ce s-ar traduce la un câştig lunar de aproape 4.000 lei. Pachetul salarial al specialiştilor a suferit cea mai puternică transformare. Dacă anul trecut 85% reprezen