Specialiştii spun că însuşirea unor reguli de viaţă ne poate ţine departe de kilogramele în plus Renunţarea la fumat presupune şi schimbarea stilului de viaţă. Însă, în mod Specialiştii spun că însuşirea unor reguli de viaţă ne poate ţine departe de kilogramele în plus
Renunţarea la fumat presupune şi schimbarea stilului de viaţă. Însă, în mod inevitabil, o persoană care doreşte să scape de acest viciu îşi pune întrebări în legătură cu ce se va întâmpla după ce ia această hotărâre.
Cele mai frecvente temeri sunt legate de surplusul de greutate, dar şi de alimentaţia pe care ar trebui să o aibă un fost fumător.
Studiile au arătat că persoanele care au acest obicei scapă zilnic de 200 de calorii pe zi, deoarece nicotina suprimă pofta de mâncare. Specialiştii spun că, atunci când renunţi la fumat, în prima lună de abstinenţă vei lua în greutate, inevitabil, între două şi patru kilograme, surplus care poate fi uşor îndepărtat, printr-un stil de viaţă sănătos.
Odată ce ai stabilit regulile alimentare pe care le vei urma după renunţarea la fumat, este bine să faci schimbări şi în stilul de viaţă. Începe prin a-ţi impune să iei în fiecare zi un mic dejun sănătos. Prima masă a zilei ar trebui să conţină alimente cu un conţinut mic de calorii (salata).
Paşii unui stil de viaţă sănătos
Chiar dacă ai un program de lucru foarte încărcat, este bine să îţi faci timp pentru cele trei mese principale ale zilei. Cu 30 de minute înainte de fiecare masă, bea un pahar de apă, care îţi va diminua pofta de mâncare, dar şi setea care ar putea apărea în timpul mesei.
Învaţă să faci diferenţa între pofta de mâncare generată de stresul renunţării la fumat şi foamea adevărată. Mănâncă pentru a-ţi potoli foamea şi nu pentru a scăpa de stres. Asta presupune să mănânci încet, savurând alimentele. Astfel îi vei lăsa creierului creierului timpul nec