Dle Chiuariu, vă spun franc că vă răsfăţaţi. Consilierii dvs. ar fi trebuit să vă înveţe că nu se răspunde criticilor publice scoţînd limba la cei care vă enervează.
Minţiţi grosolan, încît am stat pe gînduri dacă epistola merită un răspuns. Afirmaţi că aş fi sugerat în articolul meu din nr. 181 ("Efectul Băsescu asupra democraţiei româneşti") că liberalii sînt "ăia care fură". Dle Chiuariu, în primul rînd, nu obişnuiesc să sugerez. Cînd am ceva de spus, spun direct. În al doilea rînd, faptul că puneţi ghilimele ar presupune că este un citat. Dar eu nu am spus aşa ceva. Acest stil de conferinţă de presă de partid nu mă caracterizează deloc, îmi place să cred că gîndesc ceva mai rafinat. Mai mult, în articolul pe care îl pomeniţi nu există referiri la liberali şi nici o idee măcar apropiată de pseudo-citatul dvs.. Există în schimb referiri la moralitatea îndoielnică a preşedintelui Băsescu în ce priveşte casa din Mihăileanu şi susţinerea pentru dubiosul personaj Elena Udrea, gesturi care îi subminează discursul anti-corupţie. De altfel, unii fani ai preşedintelui mi-au spus că am stricat frumuseţe de articol de susţinere prin aceste referinţe. Dar nu cred că articolul v-a enervat din aceleaşi motive. Deci, poate reveniţi cu nişte precizări.
Spuneţi că m-ar putea irita folosirea cuvîntului "liberal". Ieftin, să trecem peste.
La fel de ieftină este remarca cum că aş fi prieten cu Monica Macovei. Din păcate, nu sînt. Atunci cînd am scris despre politicile sale, am precizat cititorilor relaţia de colaborare pe care am avut-o cu APADOR-CH. Din păcate, cînd am condus acel proiect de cercetare privitor la transparenţa administraţiei, Monica Macovei lucra în Bosnia pentru o organizaţie internaţională. Cînd ne-am întîlnit întîmplător ultima dată, mi-a spus că i se termină leafa de ministru şi îşi căuta job. Pînă la urmă, şi-a găsit ceva în Macedonia, tot