EasyJet estimează că va transporta peste 250.000 de pasageri în primul an de funcţionare pe piaţa locală Piaţa zborurilor low-cost devine tot mai concurenţială odată cu intrarea pe
EasyJet estimează că va transporta peste 250.000 de pasageri în primul an de funcţionare pe piaţa locală
Piaţa zborurilor low-cost devine tot mai concurenţială odată cu intrarea pe plan naţional a liderului european - EasyJet. Primul zbor inaugural pe ruta Bucureşti - Milano a avut loc ieri, urmând ca la sfârşitul lunii octombrie să fie operate şi curse către Londra şi Madrid.
Compania estimează că va transporta în primul an aproximativ 255.000 de pasageri în cadrul noilor sale operaţiuni din România, atât pentru deplasări de afaceri, cât şi pentru călătorii în interes turistic. Noul operator vizează câştigarea a 4% din piaţa de low-cost autohtonă.
Zboruri low-cost de pe Otopeni
Deşi ar fi trebuit să opereze pe aeroportul Băneasa, EasyJet a optat temperar pentru aeroportul "Henri Coandă", Otopeni. "EasyJet colaborează în continuare cu aerportul Bucureşti Băneasa şi aşteaptă o confirmare a procedurilor înainte de a-şi începe activitatea pe acest aeroport", au declarat reprezentanţii companiei.
Potrivit acestora, compania aşteaptă confirmarea procedurilor internaţionale legate de standardele de zbor, având în vedere că aeroportul Băneasa a derulat în această vară lucrări de reparaţii la piste.
Această modificare nu va avea însă efecte asupra călătoriilor deja antamate de către pasageri. "Compania nu va acorda compensaţii financiare sau rambursări de plăţi pasagerilor care au rezervat bilete pe cursa spre Milano, pentru că zborurile cu plecare din Bucureşti vor fi efectuate", au precizat reprezentanţii companiei.
În prezent, EasyJet dispune la nivel internaţional de 137 aeronave, care acoperă 338 rute între 87 de aeroporturi din 23 de ţăr