Cazul judecatoarei Maria Huza, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), va fi reluat dupa ce Curtea Cosntitutionala a respins, marti, exceptia de neconstitutionalitate a articolului 292 din Codul penal privind infractiunea de fals in declaratii, ridicata in procesul judecatoarei, potrivit Mediafax.
Maria Huza si fostul director al Administratiei Fondului Imobiliar din Primaria Bucuresti, sunt acuzati de modalitatea in care o locuinta i-a revenit fostei membre a CSM.
Conform procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Maria Huza s-a folosit de functia de presedinte al Tribunalului Bucuresti pentru a obtine un apartament cu suprafata de aproape o suta de metri patrati din Capitala, in zona Centrului Civic.
In ciuda faptului ca judecatoarea a afirmat ca nu detine o locuinta in Bucuresti sau in alta localitate din tara, achizitionata sau instrainata dupa 1990, procurorii DNA au descoprit ca Maria Huza detinea o vila nedeclarata, in Slatina.
De asemenea, contractul de vanzare-cumparare era, in acelasi timp, si contractul prin care judecatoarea platea o dobanda de 20%, corespunzatoare achizitiei in rate a apartamentului, din care 15% era suportata prin suventia de stat.
Conform legii, subventie este acordata, doar in anumite cazuri, precum tineri casatoriti, persoane cu handicap etc, iar Maria Huza nu se incadra in niciuna din aceste categorii, conform anchetatorilor.
Directorul de vanzari de la Administratia Fondului Imobiliar din Primaria Bucuresti, Mihai Enachescu, a semnat contractul de vanzare-cumparare, desi stia ca judecatoarea nu avea dreptul sa intre in posesia locuintei.
Cazul judecatoarei Maria Huza, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), va fi reluat dupa ce Curtea Cosntitutionala a respins, marti, exceptia de neconstitution