Producatorul de vin Cotnari, din judetul Iasi, estimeaza pentru acest an o productie de circa 60.000 de hectolitri de vin, in scadere cu 10% fata de anul trecut, dar de o calitate mai buna, ca urmare a continutului mare de zahar din struguri, informeaza Mediafax.
"Productia este cu 10% mai mica decat cea de anul trecut, urmand a se obtine aproximativ 930 vagoane de struguri (9.300 de tone de struguri - n.r.), dar calitatea este fara egal, fiind depasita concentratia de 200 de grame de zahar pe litru de must, inca din prima zi de recoltare", a declarat, directorul general al companiei, Constantin Deleanu.
Producatorul de vin Cotnari, din judetul Iasi, estimeaza pentru acest an o productie de circa 60.000 de hectolitri de vin, in scadere cu 10% fata de anul trecut, dar de o calitate mai buna, ca urmare a continutului mare de zahar din struguri, informeaza Mediafax.
"Productia este cu 10% mai mica decat cea de anul trecut, urmand a se obtine aproximativ 930 vagoane de struguri (9.300 de tone de struguri - n.r.), dar calitatea este fara egal, fiind depasita concentratia de 200 de grame de zahar pe litru de must, inca din prima zi de recoltare", a declarat, directorul general al companiei, Constantin Deleanu.