Companiile cu flotă auto pot elimina, prin satelit, neregulile în utilizarea mijloacelor de transport O imagine de coşmar pentru patron: agentul de vânzări sau distribuitorul care îşi
Companiile cu flotă auto pot elimina, prin satelit, neregulile în utilizarea mijloacelor de transport
O imagine de coşmar pentru patron: agentul de vânzări sau distribuitorul care îşi rezolvă probleme personale cu maşina de serviciu. Coşmarul unora devine însă oportunitatea... companiilor care oferă sisteme de supraveghere prin satelit.
"Un patron de firmă de construcţii mi-a spus, chiar de-a doua zi după ce-a achiziţionat sistemul, că a descoperit lucruri incredibile despre unde lucrează excavatorul lui". "Pe un şantier, şoferii ne-au alungat oamenii cu manivelele, numai să nu montăm GPS-ul".
"Pe un şantier s-a hotărât că oamenii nu vor mai fi plătiţi decât în funcţie de orele efectiv lucrate, după cum arată GPS-ul. Atunci oamenii s-au <> şi au început să facă pauze fără să mai oprească excavatorul. Este unul din cazurile extreme, unde chiar sistemul nu te poate ajuta".
Adrian Dinu povesteşte câteva din întâmplările care au devenit obişnuite pentru firma pe care o conduce, SAS Grup. Firma a ajuns în cinci ani să ofere monitorizare prin GPS pentru 70 de clienţi, care au în total peste 2.500 de mijloace auto, de la autoturisme şi camioane până la basculante şi excavatoare. "La început, clienţii noştri erau din domeniul distribuţiei, firme de curierat.
În ultimul timp, se observă o cerere tot mai mare din partea firmelor de construcţii, unde patronii au ajuns să fie disperaţi de consumurile de motorină ale utilajelor", spune Adrian Dinu. Vinde în jur de 250-300 de echipamente pe lună, dublu faţă de un an în urmă. Iar pentru la anul se aşteaptă din nou la dublare. După estimările proprii, SAS deţine circa o treime din piaţa actuală, evaluată la pest