ROMANTIC Chiar şi pentru cei născuţi aici, Bucureştiul e un oraş plin de surprize. E vorba de micile descoperiri care te fac să te simţi, deodată, în altă ţară. Una cu siguranţă frumoasă - ca Elveţia. Ce ştiţi despre bucătăria elveţiană? Avem o groază de prejudecăţi în materie: de pildă, că elveţienii sunt nişte scorţoşi experţi în bănci şi ceasuri, ceea ce nu prea rimează cu fantezia culinară. Da, sunt cunoscuţi şi pentru ciocolata lor, dar în af
ROMANTIC Chiar şi pentru cei născuţi aici, Bucureştiul e un oraş plin de surprize. E vorba de micile descoperiri care te fac să te simţi, deodată, în altă ţară. Una cu siguranţă frumoasă - ca Elveţia.
Ce ştiţi despre bucătăria elveţiană? Avem o groază de prejudecăţi în materie: de pildă, că elveţienii sunt nişte scorţoşi experţi în bănci şi ceasuri, ceea ce nu prea rimează cu fantezia culinară. Da, sunt cunoscuţi şi pentru ciocolata lor, dar în afară de asta aţi mai auzit poate doar de faimoasa lor fondue, un amestec de diferite feluri de brânzeturi, uneori asezonate cu condimente, încălzite până când se lichefiază. În concluzie, iată ce ştim despre bucătăria elveţiană: ciocolată, brânzeturi, fondue şi, dacă îngăduiţi gluma, un anumit briceag militar dotat cu tirbuşon, a cărui utilitate în caz de război, mie unuia, îmi scapă. Şi ce prejudecăţi stupide! Ca să vă convingeţi de contrariu, vizitaţi Mica Elveţie - St. Moritz. E un (evident...) mic restaurant, situat pe strada Constantin Sandu-Aldea, la numărul 64, în mijlocul unei selecte zone rezidenţiale. Este al doilea restaurant cu numele de Mica Elveţie, după cel din centru, de pe strada I.L. Caragiale, care a fost deschis în iunie 1998. Cinci ani mai târziu, a venit rândul celui de-al doilea local, inaugurat acum şase ani de patronul Jakob Hausmann, un jovial elveţian căsătorit cu o româncă. Hausmann a venit în România în 199