Global Marii jucători de pe pieţele financiare regionale îşi aduc în România artileria grea, atraşi de apetitul investiţional local din ce în ce mai ridicat pentru fonduri de categorie internaţională. După ce, la începutul anului, francezii de la Société Générale au introdus în România primele fonduri de investiţii cu plasamente globale şi administrare occidentală, austriecii de la Raiffeisen au lansat, săptămâna trecută, 11 fonduri desch
Global Marii jucători de pe pieţele financiare regionale îşi aduc în România artileria grea, atraşi de apetitul investiţional local din ce în ce mai ridicat pentru fonduri de categorie internaţională.
După ce, la începutul anului, francezii de la Société Générale au introdus în România primele fonduri de investiţii cu plasamente globale şi administrare occidentală, austriecii de la Raiffeisen au lansat, săptămâna trecută, 11 fonduri deschise de investiţii interanţionale. Românii au în prezent la dispoziţie 22 de fonduri diferite de investiţii globale, 11 administrate de SG Asset Management (SGAM) şi 11 ale Raiffeisen Capital Management (RCM).
Străinii mizează pe nivelul de trai în creştere al românilor, afinitatea pentru moneda euro, diminuarea dobânzilor locale, dar şi pe apetitul în creştere pentru investiţiile pe termen lung. Le oferă în schimb posibilitatea de diversificare prin plasamente în acţiuni, obligaţiuni sau derivate, emise pe tot globul, de pe coasta Statelor Unite până în China, dar şi o administrare occidentală a activelor, cu strategii complexe de diminuare a riscului.
Următoarele fonduri aşteptate pe piaţa autohtonă sunt cele ale Erste Sparinvest. Din toamnă, Erste va lansa în România şase fonduri internaţionale, cu plasamente în toată lumea. „Combinând oferta de fonduri locale ale BCR Asset Management cu fondur