Victimele cazurilor de malpraxis trebuie să scoată din buzunar între 1.000 şi 4.000 de lei pentru expertiză. De la începutul acestui an, la Comisia de Malpraxis a Autorităţii de Sănătate Victimele cazurilor de malpraxis trebuie să scoată din buzunar între 1.000 şi 4.000 de lei pentru expertiză.
De la începutul acestui an, la Comisia de Malpraxis a Autorităţii de Sănătate Publică Bucureşti au fost depuse 18 plângeri. Niciuna nu a fost soluţionată. Motivul? Pacienţii nu şi-au dat acceptul scris pentru plata expertizelor medicale. Până acum, numai doi medici şi-au pierdut dreptul la liberă practică. Primul pentru că a secţionat penisul unui pacient, iar al doilea pentru abateri grave soldate cu moartea pacientului.
Două operaţii pentru aceeaşi boală, în doar patru luni. Suferindă de o afecţiune a coloanei vertebrale, o femeie de 54 de ani, din Capitală, a trecut prin spaime de nedescris, la unul dintre cele mai prestigioase spitale de urgenţă bucureştene. Într-o reclamaţie depusă în această lună la Colegiul Medicilor din Bucureşti, femeia susţine că a fost nevoită să apeleze la un al doilea chirurg pentru a <> o intervenţie chirurgicală eşuată şi tratată cu superficialitate de primul medic.
Imediat după externarea care a avut loc în 24 de ore de la operaţie, pacienta a început să se simtă rău. "Durerile persistente de după operaţie m-au determinat să mă prezint din nou la medicul care m-a operat. El mi-a spus că operaţia arată bine: <> ", ne-a povestit fosta pacientă.
A cerut o a doua opinie
Chinuită de dureri, femeia nu s-a resemnat şi a apelat la un alt medic, din cadrul aceluiaşi spital, care a operat-o cu succes. Convinsă că primul doctor este vinovat de malpraxis, femeia a depus o plângere şi la Comisia de Malpraxis din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică. Aici a aflat cu stupoare că trebuie să scoată din buzunar între 1.000 ş