Allianz-Tiriac Pensii Private vizeaza atragerea a 30% din clientii pensiilor private obligatorii (pilonul II) si administrarea de active de 60 mil. euro la finele anului viitor.
Compania se numara printre cei 14 administratori de pensii private obligatorii (pilonul II) aliniati deocamdata la startul sistemului, programat oficial pentru 17 septembrie. La o estimare de piata de circa 3 milioane de clienti care ar putea adera la un fond de pensii private obligatorii, 30% inseamna aproape un milion de clienti. Tinte la fel de ambitioase au si ING, Aviva sau BCR.
"Estimam ca vom atrage peste 30% din participantii la pensiile obligatorii", spune Crinu Andanut, CEO Allianz-Tiriac Pensii Private. Societatea a investit peste 4 milioane de euro in campania de promovare a pensiilor private, atat obligatorii (pilonul II), cat si facultative (pilonul III), a afirmat Andanut.
Compania a primit unda verde pentru forta proprie de vanzare de aproape 20.000 de agenti de marketing si a anuntat ca va folosi si parteneriate cu cinci brokeri de pensii, care vor aduce o forta de vanzare aditionala de 50.000 de agenti.
Principala problema a startului sistemului pensiilor obligatorii, spune Andanut, este procedura de validare intarziata a participantilor. Conform legii, fiecare participant la pensiile obligatorii trebuie sa semneze un singur act de aderare cu un singur fond. Cei care semneaza mai mult de un act au toate sansele sa ajunga in procedura de redistribuire automata, de catre un sistem informatic, adica "loteria" desfasurata dupa 17 ianuarie 2008.
Legislatia actuala prevede ca fiecare client care a semnat primul act de aderare este inregistrat in sistem si primeste o validare temporara.
Daca acelasi client este semnat ulterior de un alt agent al altei companii de administrare, el este invalidat si trimis la redistributie. Astfel, niciunul din