Fostul director la taberei „Delfinul” Dan Nicolae Rahau sustine ca localitatea Navodari este un loc special, in care profesorii si copiii fac lucruri care sunt cu totul deosebite. Un astfel de exemplu este serviciul de salvamar in care rolul principal apartine profesorilor.
„Acest lucru este o dovada ca nu lucram pe aceeasi lungime de unda cu Primaria, care mai mult ne-a incurcat. Ne-a incurcat si la asistenta medicala pe plaja. Nu a existat nici cea mai mica dorinta de a colabora cu noi”, a afirmat Rahau.
Tot potrivit acestuia, scandalul in care tabara a fost tavalita prin noroi are o motivatie politica si una imobiliara. „In motivatia politica este vorba despre teama pe care a avut-o din prima zi primarul legat de faptul ca nu impartaseam aceleasi opinii politice. Cat priveste motivatia imobiliara, cele 110 hectare valoreaza 500 de milioane de euro.
Aceasta este miza reala a ceea ce s-a intamplat”, a mai afirmat Dan Nicolae Rahau. In perioada 8-9 iulie a.c. a inceput scandalul, iar potrivit lui Rahau, din numarul total al copiilor (1100) aflati in tabara, cei care au fost afectati de problemele stomacale au fost de fapt in jur de 20. „Nu trebuie uitat, 20 din 1.100 este nesemnificativ”, spune Rahau.
Faptul ca tabara a fost gandita in urma cu 48 de ani drept un oras al copiilor nu este intamplator, pentru ca este cel mai mare complex de tabere din tara. Datorita acestui lucru s-a construit o policlinica cu trei tronsoane: o zona cu 8 cabinete medicale, o zona stationara pe trei nivele, cu 8 camere a cate 8 locuri.
A treia zona izolatoare este pe trei nivele, sunt cate sase camere a cate 3 locuri. De la inceput s-a estimat un numar foarte mare de copii. „Marea majoritate a serviciilor medicale nu sunt pentru copii, ci pentru turisti.
Astfel ca a aparut un interes deosebit pentru aceasta locatie, vizata de ce