Preşedintele libian, Muammar Gaddafi, şi cel egiptean, Hosni Mubarak, îşi pregătesc fiii să preia frâiele puterii aruncându-i în bătălia politică. Recent încheiata criză a Preşedintele libian, Muammar Gaddafi, şi cel egiptean, Hosni Mubarak, îşi pregătesc fiii să preia frâiele puterii aruncându-i în bătălia politică.
Recent încheiata criză a infirmierelor bulgare l-a propulsat pe scena internaţională pe Seif al-Islam, fiul preşedintelui libian Muammar Gaddafi. Apariţia lui Seif în lumina reflectoarelor a relansat dezbaterea asupra succesiunilor dinastice din ţările africane. Numeroşi preşedinţi africani calcă în picioare legile fundamentale şi regulile elementare ale democraţiei şi se comportă precum adevăraţii monarhi, transferând puterea în mâinile copiilor pregătiţi din timp.
Considerat în mod obişnuit succesorul tatălui său, Seif al-Islam Gaddafi, în vârstă de 34 de ani, este o personalitate influentă, deşi nu ocupă nicio funcţie oficială în regimul de la Tripoli şi neagă orice ambiţie politică. El se prezintă drept ambasador umanitar atât în Libia, cât şi în cele patru colţuri ale lumii, prin intermediul asociaţiei de binefacere pe care a înfiinţat-o în 1997. Seif este fiul cel mare al celei de-a doua soţii a liderului libian şi al treilea dintre cei opt copii ai acestuia.
A obţinut o diplomă de inginer arhitect la Universitatea Al-Fateh de la Tripoli, iar apoi a studiat contabilitatea la Viena. Din această perioadă datează prietenia sa apropiată cu Joerg Haider, liderul dreptei populiste austriece.
De altfel, Seif a mărturisit că are "relaţii bune cu aproape toţi politicienii de extremă-dreapta din Europa". Vorbitor de engleză, germană şi, în măsură mai mică, franceză, este descris de presă drept noua faţă respectabilă a unui regim acuzat mult timp că a susţinut terorismul.
Pion esenţial în diplomaţia unei ţări dornice să îşi