Psihologii oferă câteva sfaturi cuplurilor nevoite să stea despărţite perioade lungi de timp. De multe ori, când apelurile sunt aşteptate şi de unul, şi de celălalt partener, apare Psihologii oferă câteva sfaturi cuplurilor nevoite să stea despărţite perioade lungi de timp.
De multe ori, când apelurile sunt aşteptate şi de unul, şi de celălalt partener, apare aşa-numitul efect de "lună de miere.
În ultimii ani, din ce în ce mai mulţi români pleacă să lucreze departe de casă, în ţară sau în diverse ţări occidentale, departe de familie, de partener şi de copii. Paradoxal, tocmai nevoia de bani pentru familie separă cuplurile care ajung să comunice doar prin intermediul telefonului mobil sau al internetului. Cum se poate descurca în această situaţie un cuplu care era obişnuit să trăiasca zi de zi împreună? În Vest, problema este deja cunoscută de mulţi ani şi o armată de psihologi, fundaţii şi instituţii încearcă să ofere sfaturi şi ajutor cuplurilor aflate în această situaţie.
Adaptarea la despărţire este o probă greu de îndurat, mai ales în cazul relaţiilor care durează deja de câţiva ani, iar unul dintre parteneri trebuie să se mute în alt oraş sau în altă ţară. În principiu, dacă relaţia a mers bine, cei doi parteneri vor rămâne împreună. Nu se vor despărţi, indiferent de slujbă sau de oportunităţile apărute. Sigur, nu înseamnă că uneori nu sunt situaţii în care nu există alternative. Totuşi, ar fi bine să existe o discuţie foarte sinceră între cei doi din care să-şi dea seama fiecare ce aşteptări are de la celălalt şi dacă,
într-adevăr, amândoi sunt suficient de motivaţi ca să rămână împreună.
În topul listei "ingredientelor" se află bineînţeles comunicarea. Dacă este adevărat că "ochii care nu se văd se uită", tot atât de adevărat este şi faptul că tehnologia ne permite să evităm acest lucru: telefoane, calculatoare şi, de ce nu