Am văzut şi romăni fericiţi. Cei 15 membri ai echipei CFR Gevaro şi-au adjudecat şi anul acesta, pentru a treia oară consecutiv, Marele Premiu la cea de-a treia ediţie a Grand Prix-ului rezervat vagoanelor restaurant, desfăşurat ieri in "Nosztalgia Park" din Budapesta.
GRAND PRIX GASTRONOMIC - CFR GEVARO şi bucătăria romănească, senzaţie la Budapesta
Am văzut şi romăni fericiţi. Cei 15 membri ai echipei CFR Gevaro şi-au adjudecat şi anul acesta, pentru a treia oară consecutiv, Marele Premiu la cea de-a treia ediţie a Grand Prix-ului rezervat vagoanelor restaurant, desfăşurat ieri in "Nosztalgia Park" din Budapesta.
Oamenii economistului Nicolae Lăpădat şi ai inginerului Dan Mihalcea formează de-o viaţă o echipă la CFR Gevaro. Pentru ei e "floare la ureche" să arate ce ştiu. Doar sunt profesionişti sută la sută in tot ceea ce fac şi adoră competiţia. "Team-ul" Romăniei a fost format din şase bucătari, cinci ospătari, un reprezentant gastronomic, un responsabil cu asistenţa tehnică şi doi conducători de delegaţie.
Â
RETRO. Ei au impresionat nu numai cu măncarea propriu-zisă, ci şi cu un decor pe măsură. Au adus de la Bucureşti un intreg arsenal care să confere privitorului senzaţia că pentru căteva momente se află pe uliţa unui sat romănesc interbelic. Plugul, semănătoarea, carul cu jug, făntăna, rogojinile şi stuful, in mijlocul cărora a fost amplasat un proţap pe care s-au perpelit, rănd pe rănd, un porc de lapte şi un berbecuţ, au fost doar căteva dintre ingredientele unui peisaj retro şi a unei noi reuşite.
Â
Pregătirile au inceput imediat ce delegaţia ţării noastre s-a intors de la Zvolen, acolo unde ceferiştii de la Gevaro au fost din nou cei mai buni la o ediţie mai restrănsă a acestui tip de Grand Prix. Băieţii aceştia, trecuţi de prima tinereţe, pun suflet in tot ceea ce fac şi asta se vede de la o poştă.