Achizitia uzinei de la Craiova de catre Ford reprezinta un vot de incredere in economia Romaniei, a declarat Nicholas Taubman, ambasadorul SUA in Romania.
Programul economic al investitiilor Ford in Romania nu este numai de o importanta regionala, ci internationala datorita implicarii directe a companiei americane.
"Achizitia uzinei de la Craiova si cuantumul investitiilor pe care Ford intentioneaza sa le realizeze in extinderea capacitatilor de productie reprezinta un vot de incredere foarte important pe care Romania il primeste la nivel international", a declarat Nicholas Taubman, ambasadorul SUA in Romania, dupa semnarea contractului de privatizare.
Versiunea in limba romana prin care uzina de automobile din Craiova este achizitionata de Ford Motor Company pentru suma de 57 mil. euro a fost semnata la sfarsitul saptamanii trecute de catre Sebastian Vladescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, si Lyle Watters, negociatorul-sef al Ford Europa.
Venirea Ford la Craiova are o importanta economica nu numai pe plan local, ci si international, contribuind la imbunatatirea relatiilor economice dintre Romania si SUA. Premierul a afirmat, la semnarea contractului de la Frankfurt, ca aducerea Ford la Craiova este una dintre cele mai mari "privatizari industriale". "Se realizeaza una dintre cele mai mari privatizari pentru Romania, care va aduce beneficii nu numai in plan economic, ci si in plan social".
In contractul incheiat dintre stat si Ford exista clauze speciale cu privire la cresterea numarului de angajati si conditiile de munca ale acestora.
Contractul de privatizare va fi publicat in cursul acestei saptamani. Potrivit declaratiilor comisiei de privatizare, contractul nu are elemente specifice de acordare a ajutoarelor de stat, insa este prevazut sa beneficieze de ajutoarele de stat pe care