Legume in aluat.
Ingrediente (pentru 4-5 persoane): 300 g dovleac, 1 dovlecel, 1 vanata, 1 morcov, 1 ardei gras rosu sau galben, 1 ceapa rosie, 1 conopida mica, 1 mar, ulei pentru prajit. Pentru aluat: 250 g faina, 2 oua, 15 cl lapte, 1 lingura ulei de masline, 2 prize praf de copt, sare, piper.
Mod de preparare:
Etapa I-a
Preparati aluatul cu doua ore inainte: spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri si puneti albusurile intr-un bol mare la frigider.
Cerneti faina, varsati 150 g intr-un castron, adaugati praful de copt, sarea si piperul si incorporati, alternativ, uleiul si galbenusurile.
Adaugati laptele rece putin cate putin, amestecand cu telul, pentru a obtine un aluat fluid si neted, fara cocoloase (daca este nevoie, treceti-l printr-o strecuratoare).
Acoperiti castronul cu folie de plastic si lasati aluatul sa se odihneasca, la rece, circa 2 ore.
Etapa a Ii-a
Curatati dovleacul de coaja si tocati miezul marunt. Spalati vanata si dovlecelul, stergeti-le cu un servet de bucatarie, taiati-le felii si mai taiati o data feliile de vanata in doua.
Curatati morcovul si taiati-l rondele. Spalati ardeiul, indepartati semintele si nervurile si taiati-l bucati. Curatati ceapa si taiati-o in patru.
Spalati conopida si rupeti-o buchetele. Curatati marul de coaja.
Puneti toate legumele intr-un castron mare, presarati peste ele restul de faina cernuta si amestecati bine.
Etapa a Iii-a
Incingeti uleiul pentru prajit (la 175gr.).
Bateti albusurile spuma, impreuna cu un varf de cutit de sare si incorporati-le in aluatul preparat anterior, cu o spatula, ridicand mereu aluatul, pana ce acopera complet albusurile.
Dati legumele prin aluat si dati-le drumul, pe rand, in uleiul incins (nu prea multe deodata).
Lasati sa se rumeneasca 5-6 minute, intorcandu-le o s