Aceste alimente au fost concepute pentru consumul matinal. Nutriţioniştii recomandă însă tuturor să le mănânce pe toată durata unei zile fără a fi supuşi vreunui risc Cerealele
Aceste alimente au fost concepute pentru consumul matinal. Nutriţioniştii recomandă însă tuturor să le mănânce pe toată durata unei zile fără a fi supuşi vreunui risc
Cerealele pentru micul dejun sunt un element constant pe mesele vest-europenilor. În România, piaţa acestor cereale este încă în formare, dar, în acelaşi timp foarte dinamică, având în vedere că ritmul de creştere anual al consumului unor astfel de produse este de 50 la sută.
Pe rafturile supermarketurilor din România, un loc specific este rezervat cerealelor pentru micul dejun. Cu ambalaje sofisticate, în cutii mai mari sau mai mici, există cereale pentru toate categoriile de persoane, atât în ceea ce priveşte vârsta, cât şi posibilităţile lor financiare.
Există cereale special create pentru copii, adolescenţi, femei însărcinate sau femei care urmează diverse regimuri pentru menţinerea greutăţii optime.
În România, consumul mediu anual pe cap de locuitor este de aproximativ 370 de grame. În ţara vecină, Ungaria, consumul de cereale este dublu. Fiecare englez, în schimb, mănâncă peste şase kilograme de cereale la micul dejun în fiecare an.
Cele mai mari vânzări au loc în mediul urban. În urma unor studii de piaţă, s-a constatat că, în ţara noastră, femeile consumă mult mai multe cereale decât partea masculină a populaţiei. În acelaşi timp, adulţii sunt amatori de cereale dietetice, iar copiii mănâncă mai multe astfel de produse dulci.
Cerealele pentru micul dejun se obţin din grâu, orez, porumb, secară, orz şi ovăz. Acestora li se adaugă miere, zahăr, ciocolată sau fructe confiate. Ele au fost concepute pentru a favoriza consumul alimentelor cerealiere, mai ales dimineaţa.
Mi