Budapesta
Vagoanele CFR Gevaro şi bucătăria tradiţională romănească au căştigat şi in acest an Marele Premiu la cea mai importantă competiţie de gen din Europa, "Grand-Prix-ul Vagoanelor Restaurant". Glasul roţilor de tren autohtone şi talentul in ale gastronomiei s-au incununat perfect in acest week-end, in capitala Ungariei.
Budapesta
Vagoanele CFR Gevaro şi bucătăria tradiţională romănească au căştigat şi in acest an Marele Premiu la cea mai importantă competiţie de gen din Europa, "Grand-Prix-ul Vagoanelor Restaurant". Glasul roţilor de tren autohtone şi talentul in ale gastronomiei s-au incununat perfect in acest week-end, in capitala Ungariei.
Din nou cea mai bună. Cam aşa s-ar putea traduce in căteva cuvinte evoluţia echipei Romăniei la ediţia din acest an, a treia, a unui fel de Campionat European al vagoanelor restaurant. Nu a contat doar aspectul acestora, ci in egală măsură "bucatele" şi profesionalismul etalat de personalul de pe aceste garnituri. Căliţi de-o viaţă pe şine, bucătarii şi ospătarii noştri au incăntat un juriu preponderent maghiar, condus de unul dintre cei mai premiaţi bucătari din lume, şi el tot maghiar.
NOSZTALGIA. Competiţia a fost găzduită in acest week-end de Parcul Tezaurului Căilor Ferate Ungare, in fapt un fost depou, dezafectat şi metamorfozat in "Nosztalgia Park", unul dintre cele mai atractive locuri din Budapesta. Spaţiul acesta intins pe circa 10 hectare, unde sămbătă s-au perindat peste 15.000 de oameni, a fost cucerit pentru căteva minute de CFR Gevaro. Un taragotist, şef de gară la Sighetul Marmaţiei, a asigurat fundalul sonor cu "Noi suntem romăni, noi suntem romăni", ce sună parcă altfel atunci cănd eşti departe de ţară, in timp ce la staţie se anunţa in trei limbi căştigătorul. Peisajul tradiţional asigurat de cele două vagoane romăneşti şi măncarea aleasă in aceeaş