Serbarile din Cetatea Cibinului, devenita Capitala Culturala Europeana, aduna sub luminile reflectoarelor, legende vii ale muzicii internationale.
Trenurile de seara au sosit pline, iar pe sosele se circula bara la bara, in apropiere de Sibiu.
Nici distantele mari, nici ploile anuntate nu i-a impiedicat pe ardeleni si pe bucuresteni, deopotriva, sa-si dea intalnire in capitala culturala-europeana si sa se bucure de prezenta unei trupe de legenda a muzicii rock: Jethro Tull. De-a lungul carierei lor de patru decenii, britanicii mai cantasera de doua ori in Romania: in 1994, pe un stadion de fotbal si, zece ani mai tarziu, la Sala Palatului. Insa Piata Mare din Sibiu, recent renovata, cu turnurile ei elegante, cu casele cu acoperisuri cu ochi si cladirile vechi, iluminate feeric, s-a dovedit a fi cel mai potrivit cadru pentru muzica lor rock, blues si clasic, imprimata cu parfum medieval.
***
Jethro Tull a pornit la drum in 1967, in capitala mondiala a rockului acelor ani, Londra. A fost greu sa razbeasca pe scenele pline de stele in devenire, dar, o data ce si-au facut un nume, au castigat toate trofeele puse in joc: locul 1 in Anglia si America, discuri de platina si aur, premiul Grammy, si - cel mai important - un loc de cinste in istoria muzicii rock. Chiar daca succesul de top si cohortele de admiratori au ramas doar o amintire, Jethro Tull continua sa sustina in jur de 100 de concerte pe an in intreaga lume. De fapt, Jethro Tull inseamna Ian Anderson, flautistul salbatic al anilor 70, barbatul cu plete uriase si cu o energie scenica debordanta, care mai debordeaza si acum, in 2007, de... umor englezesc. "Ganditi-va la Jethro Tull ca la o echipa de fotbal", le-a explicat el ziaristilor romani, stransi intr-o sala de conferinta a luxosului hotel "Romada", schimbarile de efectiv ale trupei. "Daca Beckham e lovit la picior, eu,