Rom�nia este singura tara membra a UE care nu are o legislatie privind interzicerea utilizarii E-urilor �n alimente, sustine Gheorghe Funar, senator PRM, initiatorul unei propuneri legislative privind interzicerea utilizarii E-urilor nocive sanatatii �n p�ine si produse de panificatie, carne si produse din carne, dulciuri, bauturi racoritoare si alcoolice. �O seama de produse cum ar fi p�inea si produsele de panificatie, carnea si produsele din carne, dulciuri, bauturi racoritoare si alcoolice contin o cantitate necontrolata de E-uri, de substante nocive si toxice pentru organism. Am constatat ca �n Rom�nia nimeni nu controleaza cantitatea de substante nocive din alimente, ca nu exista aparatura pentru o asemenea verificare si ca nu se verifica nici E-urile din alimentele importate�, a afirmat Gheorghe Funar. Proiectul prevede interzicerea folosirii E-urilor nocive sanatatii, importului si comercializarii de alimente care contin astfel de compusi. �Lista cu E-urile nocive se stabileste si este mediatizata de Guvern�, se precizeaza �n proiectul depus. Potrivit lui Funar, �ncalcarea prevederilor acestei legi se asimileaza infractiunii de trafic de substante nocive si se pedepseste cu �nchisoare �ntre 3 si 15 ani. Senatorul PRM sustine ca el �nsusi �ncearca sa evite, pe c�t posibil, E-urile, astfel �nc�t bea doar apa plata si man�nca p�ine facuta �n casa, de sotia sa. �Evit produsele pe care apar E-uri si despre care am aflat ca s�nt cancerigene, �n special E-621 si E- 211�, a spus Funar.
Autori: Mihai BEJENARIU
Rom�nia este singura tara membra a UE care nu are o legislatie privind interzicerea utilizarii E-urilor �n alimente, sustine Gheorghe Funar, senator PRM, initiatorul unei propuneri legislative privind interzicerea utilizarii E-urilor nocive sanatatii �n p�ine si produse de panificatie, carne si produse din carne, dulciuri, bauturi racoritoare