Timp de trei zile, parcul castelului Gilău a fost locul unde s-a desfăşurat prima ediţie a Campionatului de Gătit in Aer Liber cu: degustări de vinuri, gulaşuri (vedeta culinară a evenimentului), spectacole de mima şi pantonimă, de muzică populară etc.    Â
Timp de trei zile, parcul castelului Gilău a fost locul unde s-a desfăşurat prima ediţie a Campionatului de Gătit in Aer Liber cu: degustări de vinuri, gulaşuri (vedeta culinară a evenimentului), spectacole de mima şi pantonimă, de muzică populară etc.    Â
Parcul Castelului Gilău... Ceaune de tot felul: de aramă, de fontă, mai mari sau mai mici. Grătare, discuri, plite. Funduri şi linguri de lemn. Şi mult, mult fum. Mirosurile diverse, incepănd de la gulaş, mici, costiţe de berbecuţ, miel la proţap şi păna la ciorbe de peşte, păstrăvi inveliţi in foi de viţă şi in foi de brusture, brănzeturi la grătar, au fost cele care i-au imbiat pe vizitatorii primei ediţii (14-16 2007 septembrie) ai Campionatului Internaţional de Gătit in Aer Liber.
Un eveniment tip competiţie, organizat de Aociaţia Culturală Euro Est Alternativ, la care au luat parte concurenţi (peste 40 de echipe) din toate colţurile ţării şi din străinătate: judeţul Cluj, Bucureşti, Galaţi, Tulcea, Brăila, Franţa, Germania, Ungaria. Nu au lipsit nici colegii noştri ziarişti: Societatea Jurnaliştilor Dunărea de Jos (au adus pentru ciorba de peşte apă din Dunăre şi au fost cei care au terminat primii de gătit), echipa vinul.ro şi Clubul Presa de Vin.
Participanţii, atăt amatori, căt şi profesionişti, şi-au arătat inventivitatea şi măiestria de a găti in aer liber. Invitatul de onoare al evenimentului şi in acelaşi timp preşedintele jurilui a fost Robert Rainford, starul emisiunii "Lincence to Grill", difuzată in intreaga lume. Â
Care au fost secţiunile şi cum s-a desfăşurat campionatul