Ministrul Mediului Attila Korodi a declarat, marti, ca este precaut in ceea ce priveste cultivarea plantelor modificate genetic, avand in vedere faptul ca cercetarea stiintifica privind efectele acestor organisme asupra mediului este insuficienta.
"Cercetarea privind organismele modificate genetic este insuficienta, chiar si la nivel european. Din aceasta cauza este nevoie de timp, pana la adoptarea anumitor masuri in acest domeniu", a declarat pentru NewsIn Attila Korodi.
Acesta a subliniat ca, indiferent de decizia de a interzice sau nu cultivarea organismelor modificate genetic, nu este de acord cu existenta acestor culturi in zonele protejate.
"In general sunt precaut fata de cultivarea organismelor modificate genetic, dar aceasta pozitie este valabila si in cazul omologilor mei din alte state europene", a mentionat ministrul mediului.
Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Cornelia Harabagiu, a declarat, marti, ca reprezentantii fermierilor au informat Ministerul Agriculturii ca vor ca piata sa fie arbitru in ceea ce priveste acceptarea sau interzicerea cultivarii organismelor modificate genetic.
Aceasta a precizat ca inca de la inceputul anului au existat dezbateri publice privind OMG, iar aceste discutii vor continua si in perioada urmatoare. Totodata, secretarul de stat din MADR a reamintit ca Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) este institutia care poate decide interzicerea cultivarii OMG.
Organizatia neguvernamentala Greenpeace a cerut Guvernului Romaniei, saptamana trecuta, sa dispuna interzicerea importului si a cultivarii de plante modificate genetic.
- Greenpeace cere Guvernului interzicerea plantelor modificate genetic
Ministrul Mediului Attila Korodi a declarat, marti, ca este precaut in ceea ce prive