Palatul nu exista nici pe hartie
Construirea Palatului de Justitie din Turda, pe actualul amplasament al cladirii neterminate, ce trebuia sa devina Casa de Cultura a municipiului, este un proiect finantat cu bani obtinuti din imprumuturi externe. Potrivit informatiilor afisate in 13 septembrie, pe site-ul Ministerului Justitiei, acum urmeaza desemnarea firmei ce va elabora proiectul tehnic al acestui obiectiv.
Pentru aceasta achizitie, au depus “expresii de interes” 16 companii, din Italia, Marea Britanie, Franta, Statele Unite ale Americii si Romania. Deocamdata, se deschid ofertele financiare ale acestor companii.
Ce stie presedintele Judecatoriei Turda
De cativa ani, judecatorul, Calina Crisan, conduce institutia turdeana unde se imparte dreptatea. Despre situatia proiectului noului Palat de Justitie, presedintele Judecatoriei nu stie decat ceea ce poate obtine de pe site-ul ministerului. “Activitatea profesionala a judecatorilor o coordoneaza Consiliul Superior al Magistraturii.
Problemele administrative sau de alta natura decat cele strict profesionale cad in sarcina Ministerului Justitiei”, lamureste sfera atributiilor Calina Crisan.
Acum doua saptamani, au aparut fisuri semnificative in peretii celei de-a doua sali de sedinta a Judecatoriei. La vizita pe care o facem impreuna, putem lesne constata ca fisura peretelui inainteaza, deoarece semnul facut la nivelul atins in 31 august a fost depasit.
Birocratia nu are fisuri
Atat presedintele, Calina Crisan, cat si vicepresedintele Judecatoriei Turda, Rodica Vajos, au si alte griji, ce le fac sa uite, din cand in cand, de starea precara a cladirii. Iata, cei 11 judecatori definitivi si unul stagiar au de solutionat 4700 de dosare, puse pe rol in 2007. La acestea se mai adauga alte 2000 de cauze a caror judecare a inceput anul trecut.
Vicepre