Fondurile universităţii Harvard sunt de 30 de ori mai mari decât bugetul alocat de stat, în 2007, pentru tot învăţământul superior românesc. Educaţia de calitate şi bursele îi atrag peste Ocean şi pe tinerii români. Anul trecut, după ce a terminat liceul, Andrei Cristea nu a plecat la facultate la Bucureşti, aşa cum a făcut o mare parte a colegilor săi din Craiova. El s-a hotărât să meargă direct la Harvard, universitate considerată în multe topuri ca fiind cea
Fondurile universităţii Harvard sunt de 30 de ori mai mari decât bugetul alocat de stat, în 2007, pentru tot învăţământul superior românesc. Educaţia de calitate şi bursele îi atrag peste Ocean şi pe tinerii români.
Anul trecut, după ce a terminat liceul, Andrei Cristea nu a plecat la facultate la Bucureşti, aşa cum a făcut o mare parte a colegilor săi din Craiova. El s-a hotărât să meargă direct la Harvard, universitate considerată în multe topuri ca fiind cea mai bună din lume. Şi pentru că familia sa nu dispunea de cei 200.000 de dolari necesari pentru acoperirea taxelor de şcolarizare, a cazării, a mesei şi a altor costuri aferente celor patru ani de studiu, Andrei a solicitat şi a primit finanţare nerambursabilă de la universitatea americană.
„Am obţinut finanţarea cerând facultăţii ajutor financiar în cadrul unui program formal pe care aceasta îl derulează. Nu doar Harvard oferă finanţare, ci toate facultăţile bune care au resurse importante. Universitatea verifică ce sume de bani ai şi completează restul în măsura nevoii tale şi a dimensiunii fondurilor ei, care în cazul Harvardului sunt, practic, nelimitate“, spune Andrei Cristea.
Nelimitate este cuvântul potrivit, având în vedere că sumele disponibile ale acestei universităţi au atins luna trecută valoarea de 34,9 miliarde de dolari. Suma este cu u