La începutul secolului XX îşi deschidea porţile pentru public unul dintre cele mai moderne hoteluri ale timpului. A fost o vreme când balta Cişmigiului, în vremuri ploioase, creştea atât de mult încât ameninţa biserica Sărindarului, aflată pe locul de astăzi al Cercului Militar. După amenajarea parcului, la mijlocul secolului al XIX-lea, au apărut în împrejurimi şi primele locuinţe. Astfel, străvechea uliţă a Brezoianului este pentru prima oară pietruită.
La începutul secolului XX îşi deschidea porţile pentru public unul dintre cele mai moderne hoteluri ale timpului.
A fost o vreme când balta Cişmigiului, în vremuri ploioase, creştea atât de mult încât ameninţa biserica Sărindarului, aflată pe locul de astăzi al Cercului Militar. După amenajarea parcului, la mijlocul secolului al XIX-lea, au apărut în împrejurimi şi primele locuinţe. Astfel, străvechea uliţă a Brezoianului este pentru prima oară pietruită.
Ceea ce ne interesează pe noi este locul unde se află astăzi vechea berărie Gambrinus. La începutul secolului XX, acolo era un teren aflat în proprietatea unui anume S. Prager. În preajma izbucnirii primului război mondial, terenul este cumpărat de N. Nacu Pissiota, inginer de profesie, care dezvoltă cu succes una dintre cele mai reuşite afaceri hoteliere, construind între 1913 şi 1915 cel mai modern hotel din această parte a oraşului. Hotelul Palace şi-a deschis porţile pentru clienţi în primăvara anului 1915, avându-l ca director pe George Fabris, la rândul său, fost „director al serviciului Apartamentelor şi Voiagelor M.S. Regelui Leopold al I-lea“ (al Belgiei) şi al „diferite mari hoteluri europene“.
Hotelul era, la acea vreme, „singurul din Bucureşti înzestrat cu tot confortul cel mai modern şi mai rafinat“: două sute de camere şi saloane; apartamente cu sa