„Cu siguranta vor mai aparea astfel de proiecte, acestea transformindu-se in suburbii ale orasului.
Zonele potrivite pentru astfel de dezvoltari sint zonele cu o infrastructura bine dezvoltata sau care este in dezvoltare si care are un acces bun catre oras„, spune Simina Istrate, investment specialist in cadrul Colliers International.
Tinta unor astfel de dezvoltari rezidentiale va fi clasa de mijloc. „Avind in vedere aglomeratia din centrul si din cartierele Bucurestiului, comunele din jurul Capitalei incep sa reprezinte o varianta pentru dezvoltatori. Ansamblurile construite in aceste zone nu sint pentru clasa de lux, ci pentru cea medie. Sint mai ieftine, ceea ce le face o varianta viabila.
Cele mai apropiate comune sint si cele mai cautate. Exemple bune sint Corbeanca, Mogosoaia, Snagov, Peris, Branesti si altele“, spune Robert Teodorescu, directorul Departamentului de vinzari rezidentiale al companiei Regatta. Ansamblurile rezidentiale din afara Bucurestiului vor fi si unica alternativa pentru cei care doresc o locuinta mai spatioasa.
„Principala diferenta este faptul ca in Bucuresti se construiesc in principal ansambluri de blocuri, pe cind in comune se prefera ansamblurile de case/vile. In acest caz suprafata de teren si a casei este mai mare, este mai multa verdeata, insa utilitatile sint relativ problematice“, mai spune Robert Teodorescu.
Preturile mici ale terenurilor si pozitia acestor dezvoltari rezidentiale vor influenta si preturile de vinzare. Locuintele din aceste ansambluri rezidentiale vor avea preturi mai mici. „Pretul unui apartament intr-un astfel de cartier se va fixa la 50-60% din pretul unui apartament nou in centrul orasului“, spune Simina Istrate.
Si in acest caz, zona in care se va construi va dicta pretul. „Pentru partea de nord, preturile vor fi peste celelalte zone. D