Compania italiană de modă a deschis recent la Craiova o fabrică unde muncesc 600 de oameni Adevărul: Când aţi început să lucraţi cu grupul Max Mara? Luca Donnini: Am început în
Compania italiană de modă a deschis recent la Craiova o fabrică unde muncesc 600 de oameni
Adevărul: Când aţi început să lucraţi cu grupul Max Mara?
Luca Donnini: Am început în urmă cu 20 de ani. Pot spune că eram doar un copil. Am fost chemat de proprietarul companiei, Achille Maramotti. La acea vreme lucram într-un domeniu care nu are nicio legătură cu moda, la o companie de echipamente de iluminat din Florenţa. M-a sunat secretara lui Achille Maramotti acasă şi m-a chemat în Reggio Emilia (n.r. - oraş în Italia), unde îşi are sediul central Max Mara.
- Dacă nu cunoşteaţi domeniul, de ce aţi ales să lucraţi pentru Max Mara?
Când eşti tânăr, eşti interesat de tot ce înseamnă life style. În plus, vindeam echipamente de iluminat, ceea ce nu era un domeniu foarte provocator.
- Care este strategia Max Mara pentru dezvoltarea pe piaţa românească?
Am deschis primul magazin aici în urmă cu 10 ani, iar acum este timpul să mărim numărul de magazine. După intrarea României în Uniunea Europeană, puterea de cumpărare a românilor va creşte. Nu doar în Bucureşti, ci în întreaga ţară. Acesta este şi motivul pentru care încercăm acum să deschidem magazine şi în oraşe ca Braşov, Timişoara, Constanţa. Sperăm că vom face acest lucru tot cu Alsa Boutique, partenerii noştri români. Analizăm în acest moment cele mai potrivite zone.
- Aveţi operaţiuni de producţie în România?
Ca mulţi alţii, avem şi aşa ceva. Max Mara are 20 de linii de colecţii şi avem nevoie de acest lucru. În plus, România a ajuns la un nivel foarte bun pe acest segment. Dacă facem o comparaţie cu Italia sau alte ţări europene, într-adevăr, mâna de lucru este mai i