Această propunere a fost dezbătută ieri în şedinţa de guvern, odată cu planul de dezvoltare a turismului Investitorii de pe litoral susţin propunerile Master Planului de dezvoltare a
Această propunere a fost dezbătută ieri în şedinţa de guvern, odată cu planul de dezvoltare a turismului
Investitorii de pe litoral susţin propunerile Master Planului de dezvoltare a Turismului în ceea ce priveşte administrarea staţiunilor pe structuri proprii de conducere. Aceştia spun că astfel fondurile pentru dezvoltarea staţiunilor vor fi direcţionate exact acolo unde este nevoie şi la timp. Autorizarea anuală a unităţilor de cazare nu este privită însă cu ochi la fel de buni.
Practic, administrarea staţiunilor de pe litoral se va putea realiza prin constituirea unor societăţi, la care investitorii interesaţi să devină astfel acţionari. Aceasta le va conferi şi dreptul de vot asupra tuturor proiectelor de dezvoltare a staţiunii, care vor fi decise de un Consiliu de Administraţie.
Concret, staţiuni precum Neptun, Venus, Jupiter vor ieşi astfel de sub "umbrela" Consiliului Local Mangalia, iar investitorii spun că astfel fondurile vor fi prioritizate pentru nevoile fiecărei staţiuni parte, prin votul CA. Propunerea a fost bine primită de către investitorii din staţiunile româneşti de la Marea Neagră, reprezentanţi ai patronatelor, proprietari de unităţi de cazare.
"Dacă eşti investitor, te implici mai mult în problemele punctuale ale staţiunii respective. Rămâne însă problema fondurilor pentru iluminat, infrastructură", este de părere Lilica Stan, directorul companiei THR Marea Neagră.
Mai mulţi bani pentru dezvoltare
De aceeaşi părere este şi Ciprian Constantinescu, preşedintele patronatului Marea Neagră, care reuneşte hotelieri din sudul litoralului. "Am sugerat de ani de zile înfiinţarea unor astfel de forme de organizare pentru că pri