Patronii considera ca cererea sindicatelor, de majorare a salariului minim pe economie la 700 de lei, in 2008, este exagerata si spun ca in urma negocierilor se va ajunge la o suma mai mica, in jurul valorii de 550 sau 600 de lei.
Vicepresedintele Patronatului National Roman, Dan Anghelescu, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, ca valoarea propusa de sindicate pentru salariul minim pe economie, de 700 de lei, pentru anul 2008, este "foarte mare", dar spera ca, in urma negocierilor aceasta va mai scadea.
"Nu este nimic stabilit. A fost doar o discutie cu sindicatele, la care ei au propus aceasta valoare. Patronatele au cerut o saptamana pentru consultari, iar saptamana viitoare vom veni si noi cu o contraoferta. inca nu am stabilit o suma, dar probabil ca va fi undeva in jur de 550 de lei", a spus Anghelescu.
Totodata, presedintele Federatiei Patronatelor din Industria Usoara, Maria Grapini, a explicat ca organizatia pe care o conduce si-a exprimat deja punctul de vedere in legatura cu salariul minim pe economie.
"Noi am hotarat ca salariul minim sa nu depaseasca, in 2008, 600 de lei, in conditiile in care acum, pe ramura, este de 450 de lei. Intelegem cererea sindicatelor, care au dreptul sa ceara cat mai mult pentru protectia salariatilor, dar nu este nici vina patronilor ca in Romania lucrurile merg prost. Orice patron care vrea si un oarecare profit nu va fi de acord cu o crestere atat de mare", a declarat, pentru NewsIn, Maria Grapini.
In 2007, salariul minim pe economie negociat intre sindicate si patronate, prin contractul colectiv de munca, este de 440 de lei, pentru muncitori necalificati si de 880 de lei, pentru studii superioare. Salariul minim stabilit de guvern, pentru bugetari, este de 390 de lei.
Patronii considera ca cererea sindicatelor, de majorare a salariului minim pe eco