Stiaţi că 50% din cancerele de săn şi colon ar putea fi evitate? La nivel mondial, 250 000 de cazuri de cancer colorectal şi 350 000 de cazuri de cancer de săn ar putea fi prevenite! Milioane de oameni nu ar mai trece prin tratamente agresive cu rezultate discutabile. Cum ar putea aceste lucruri deveni realitate? Simplu, prin creşterea consumul de vitamina D la 2000UI zilnic pentru toată populaţia.
Vitamina D reduce riscul de cancer
Stiaţi că 50% din cancerele de săn şi colon ar putea fi evitate? La nivel mondial, 250 000 de cazuri de cancer colorectal şi 350 000 de cazuri de cancer de săn ar putea fi prevenite! Milioane de oameni nu ar mai trece prin tratamente agresive cu rezultate discutabile. Cum ar putea aceste lucruri deveni realitate? Simplu, prin creşterea consumul de vitamina D la 2000UI zilnic pentru toată populaţia.
Aceste afirmaţii sunt deosebit de serioase şi vin chiar de la experţii in prevenirea cancerului din cadrul Universiăţii din California, San Diego (UCSD),care au publicat in ediţia din august 2007 a jurnalului âNutrition Reviewsâ un studiu ce stabileşte existenţa unei legături inverse dintre vitamina D şi riscul de cancer.
Studiul a analizat datele ce provin provin din Proiectul GLOBOCAN, dezvoltat de Agenţia Internaţională Pentru Cercetare Cancerului din cadrul OM( Organizaţia Mondială a Sănătăţii). GLOBOCAN este o imensă bază de date, ce cuprinde incidenţa, prevalenţa şi mortalitatea prin cancer in 177 ţări. Totodată, este primul studiu in care s-au monitorizat cu ajutorul satelitului nivelul de expunere solară( deci perioadele cu cer senin, perioadele cănd cerul e acoperit de nori), controlănd in acelaşi timp nivelul de vitamina D din săngele subiecţilor.
Cercetătorii au descoperit că dacă nivelul de vitamina D din corp creşte, riscul de cancer scade.Nivelul necesar pentru efectul protectiv