Limbaje folosite si de unii scriitori
In primul rand trebuie sa-mi cer scuze pentru greseala strecrata in articolul Formulari si formulari. In partea a doua a articolului, in care vorbeam despre cea de a doua scrisoare, din neatentie, m-am referit tot la dl. Paun, numele corect al corespondentului fiind, de fapt, Petrescu, asa ca va rog sa tineti cont de aceasta precizare, atunci cand cititi, si sa primiti scuzele mele de rigoare.
Si, dupa cum promiteam in incheierea articolului, voi continua cu raspunsurile la scrisoarea domnului Petrescu. Scrie dumnealui intr-o nota intitulata "Observatii" : Nu-mi explic de ce este considerat Cartarescu un mare autor contemporan. Ii cunosc literatura doar din cateva articole publicate pe ici, acolo. Ma ghidez si ce scrie critica. si dl. Petrescu scrie in continuare: Continutul scrierilor sale este o insirare de fapte, unele mai marunte decat altele, povestire ce nu spune nimic. Daca ma insel imi va parea bine (este cam la fel cu Nichita Stanescu…) fac asemanare cu serialul idiot "Irinel si Monica Columbeanu" (o insulta a moralei publice si a gustului artistic proferat de TV) unde totul este de o platitudine excelenta (in afara de alte consideratii).
Domnule Petrescu, intamplator, sau poate nu intamplator, sunt total de acord cu dumneavoastra, desi obiectul articolului meu nu este critica literara, dar cred ca domnul Cartarescu este considerat un scriitor mare al vremii, pentru ca scrie in spiritul vremurilor noastre, si nu voi insista asupra acestui punct de vedere. Cat despre serialele revoltatoare, gen Irinel si Monica Columbeanu, ma intreb cum este posibil sa se arunce banii pe asemenea deseuri cand s-ar putea face lucruri mult mai bune cu ei. Dar cand in ziare, cum ar fi bunaoara Cotidianul din 7-9 septembrie, apar articole de genul: La ce bun cultura la televizor? in care dl. Costi Rogozanu, ima