Cearcănele pot fi provocate de lipsa de somn, de o alimentaţie deficitară, de anumite alergii ori de expunerea la soare sau poate fi vorba de moştenirea genetică. Indiferent de cauza producerii cearcănelor, aveţi la dispoziţie soluţii pentru a scăpa de această problemă.
Cel mai comod, ieftin şi sigur remediu pentru cearcăne este mascarea acestora, folosind fondul de ten. Ca să acoperiţi cearcănele, aplicaţi fondul de ten cu ajutorul degetului inelar, începând din colţul interior al ochiului şi întindeţi-l sub ochi, până când produsul cosmetic intră în piele. Există anumite tipuri de fond de ten sub formă de baton, care conferă un finisaj mat al machiajului, fără să mai fie nevoie de aplicarea pudrei, dar, dacă folosiţi un baton corector anticearcăn, vă recomandăm să aplicaţi un strat fin de pudră.
Tratamentul şi corectarea cearcănelor
O soluţie pe termen lung ar fi să folosiţi zilnic o cremă hidratantă pentru ochi. Specialiştii vă sfătuiesc să folosiţi produse care să conţină elastină, colagen şi vitamina E, iar pentru tenul matur se recomandă aplicarea unor produse cosmetice pe bază de acid alfa-hidroxi, care îndepărtează celulele moarte şi permit substanţelor nutritive să pătrundă în piele. Pentru că pielea din jurul ochilor este foarte delicată, trebuie să evitaţi hidratarea excesivă, pentru că astfel porii se vor îmbâcsi şi problema se poate agrava. Este indicat să apelaţi la sfaturile specialiştilor pentru tratamentul cearcănelor, pentru că aceştia vă pot recomanda cele mai potrivite produse pentru tenul dumneavoastră.
Dacă nu reuşiţi să scăpaţi de cearcăne, consultaţi medicul dermatolog, care vă poate propune soluţii mai „agresive“. Pentru pacienţii care au o pigmentaţie excesivă a pielii, dermatologul poate prescrie aplicarea anumitor creme care deschid nuanţa pigmentului, peeling chimic sau intervenţia chirurgicală cu laser,