In anul 2000, am fost la o lectura publica in Berlin, in cadrul Literaturexpress, si mi s-a parut extraordinar cat de vie e poezia atunci cand autorul se adreseaza direct publicului sau. In 2001, fiind si profesor la Literele brasovene, al caror specific pregnant consta tocmai in faptul ca la catedra sunt multi scriitori, foarte buni, zic eu, am facut an de an, in cadrul manifestarilor Etnovember, organizate de colega noastra Marina Cionca, un recital de multe ore.
Realizez "micul maraton" de la Brasov de sapte ani si ceea ce m-a incurajat a fost faptul ca la "orele de varf" sala gemea de tineri. Si nu e vorba despre o salita, ci de un spatiu in care intra cam 100 de oameni.
Cand s-a lansat competitia de proiecte pentru Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007, am facut si eu unul din partea ASPRO, al carei membru fondator sunt: Maratonul European de Poezie.
Dupa "lupte seculare", proiectul a primit bani de la sibieni, prin Asociatia Culturala Sibiu 2007 si prin Casa de Cultura a Municipiului Sibiu. Am cerut si sprijinul financiar al Uniunii Scriitorilor si l-am primit rapid si fara ezitari.
La Sibiu, Facultatea de Litere si Arte a Universitatii "Lucian Blaga" si filiala Uniunii Scriitorilor m-au sprijint deschis si cu prietenie din primul moment. Mai avem parteneri Facultatea de Litere a Universitatii "Transilvania" din Brasov, dar si Institutul Polonez si literaturWERKstatt Berlin.
Suntem inca inainte de evenimentul care va debuta pe 5 ocotmbrie la ora 08.30 in Aula Magna a Facultatii de Litere si Arte a Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu si va dura pana in noaptea/dimineata de 6 la ora 03.00.
Am facut multe drumuri la Sibiu in conditiile in care in Capitala Cultrala Europeana se ajunge foarte greu si pe sosea, si, de cateva zile, pe calea ferata. Acum, la Sibiu, ajungi cel mai usor daca esti parasutat. Ma indigneaza aceasta