Comisia Europeană pare neliniştită de situaţia creată în justiţie după ultimele evenimente înregistrate la Bucureşti, conform postului de radio Deutsche Welle. România trebuie să
Comisia Europeană pare neliniştită de situaţia creată în justiţie după ultimele evenimente înregistrate la Bucureşti, conform postului de radio Deutsche Welle.
România trebuie să prezinte Comisiei Europene, până în octombrie 2007, un plan de acţiune prin care să arate cum intenţionează să-şi îndeplinească obiectivele stabilite la aderare, potrivit raportului prezentat în iunie de Comisia Europeană.
Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, nu a dorit să comenteze pentru D.W. declaraţiile făcute de ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu, care contestase unele aprecieri din raportul din iunie, referitoare la activitatea DNA. "Nu am de gând să răspund la întrebarea dacă anumite dosare au fost ascunse sau nu. Noi analizăm fapte, apoi subliniem ceea ce trebuie făcut şi propunem guvernului unde să intervină", a explicat Mark Gray, cu privire la raportul CSM privind activitatea DNA.
Purtătorul de cuvânt nu a vrut să comenteze diferenţa de viziune dintre raportul CSM privind activitatea DNA şi cel al Comisiei, din iunie, subliniind că Bruxelles-ul nu obişnuieşte să comenteze rapoarte interne şi se bazează pe propriile evaluări.
Vicepreşedintele CSM, Dan Chiujdea, a declarat ieri referitor la dezvăluirile din raport făcute de ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu, că niciun membru al Consiliului nu are dreptul să genereze discuţii pe marginea unui raport sau a unui act întocmit de direcţiile din cadrul CSM, într-un alt cadru legal, decât plenul sau secţia. Procurorul-şef al DNA, Daniel Morar, a respins miercuri seară, la televiziunea publică, acuzaţiile privind manipularea politică a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Anterior, DNA precizase că nu comentează ac