Guvernul şi-a făcut un obicei din a schimba legile fiscale ale României prin ordonanţe de urgenţă, aprobate cu doar trei luni înaintea intrării în vigoare. Guvernul continuă să fie Guvernul şi-a făcut un obicei din a schimba legile fiscale ale României prin ordonanţe de urgenţă, aprobate cu doar trei luni înaintea intrării în vigoare.
Guvernul continuă să fie perseverent în a modifica ilegal legile fiscale ale României. Deşi nu poate fi schimbat decât printr-o lege dată cu şase luni înainte de intrarea ei în vigoare, Codul Fiscal va fi modificat a treia oară printr-o ordonanţă de urgenţă, cu doar trei luni şi jumătate înaintea momentului din care începe să se aplice, respectiv 1 ianuarie 2008.
"Modificările ce urmează să fie făcute Codului Fiscal vor fi aprobate prin ordonanţă de urgenţă. Acestea urmează să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2008", au declarat, pentru "Adevărul", surse din Ministerul Economiei şi Finanţelor. Potrivit acestora, toate modificările vor fi discutate astăzi, în cadrul Comisiei de Dialog Social.
Deşi modificările nu vizează creşterea taxelor şi a impozitelor principale, aşa cum însuşi ministrul finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat recent, schimbarea unora dintre prevederi cu mai puţin de patru luni înainte de intrarea în vigoare ar putea nemulţumi mediul de afaceri.
Se elimină taxarea inversă la vânzarea de terenuri şi clădiri
Una dintre modificările ce face referire la persoanele juridice prevede eliminarea taxării inverse la vânzarea de terenuri şi clădiri, precum şi la lucrările de construcţii-montaj. Aceasta va duce la creşterea veniturilor bugetare, în medie cu 3 miliarde de lei/an. De la 1 ianuarie 2008, plafonul privind pensia neimpozabilă va creşte, potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal, de la 900 de lei la 1.000 de lei, iar cei care obţin venituri din vânzarea pro