De cateva sezoane e ‘’very in’’ sa fii urban. Urbanul se imbraca in Billabong, nu in Kenvelo. Urbanul estetizeaza zidurile cenusii cu stencils, nu cu ‘’Armata Ultra’’. Toate drumurile urbanului duc ‘’La Motoare’’ si se fereste cat poate el de mult de ‘’Maxx’’.
Urbanul e pe trepte la TNB, dusmanii lui - pe banci, in Herastrau. Urbanul cand nu e urban e vamaiot. Iar vamaiotul cand nu e vamaiot e la specializare, intr-un coffeeshop din Amsterdam. Urbanul s-a intrupat tot la bloc, a crescut tot pe scara RATB-ului, dar, spre deosebire de cocalar, obiectele dorintei lui nu sunt vila si masina.
Conform scarii sale aspirationale, progresul inseamna abandonarea ‘’cutiei de chibrituri’’ din cartierul muncitoresc si infiptul cortului in nisip.
Urban is the new flower power. La fel cum punk-ul a inmormantat miscarea hippie, inlocuind imaculatul crez ‘’Love & Peace’’ cu ‘’Hate & War’’, tot asa cultura urbana se va transforma intr-un nor de fum prin ciocnirea cu ‘’baietii de cartier’’.
Daca vrei sa vezi Apocalipsa in direct, rezerva-ti un loc la ‘’Festivalul dintre blocuri’’, girat de Primaria Capitalei si Autoritatea Nationala pentru Tineret prin programul Kartier. Big-bang-ul se va desfasura in spatele Palatului de Justitie.
Organizatorii anunta un eveniment ‘’urban culture’’, cu biking, street dance, streetball, grafitti, iar seara de sambata ( 22 septembrie) se incheie cu un concert al acestui Joan Baez al coolnessului: ‘’Dinu Maxer si invitatii sai’’.
Intelegi ca Sfarsitul e aproape? Cum poti sa chemi la un eveniment cu public incaltat in DC Shoes sa-ti cante un artist care isi asorteaza camasa mulata cu blugi si slapi? Dinu Maxer e atat de strans legat de urban society cam tot atat cat de atasat Steve Jobs de laptopurile Dell.
Morala e ca oricat de mult ai crede intr-o cultura pana la urma acea