Allianz-Tiriac Pensii Private a depasit la jumatatea lunii septembrie pragul de 10.000 de contracte semnate la fondurile de pensii facultative pe care le administreaza.
Cele doua fonduri de pensii facultative (pilonul III) ale companiei au cumulat pana pe 18 septembrie un numar de 10.090 de contracte semnate, adica de clienti atrasi, a declarat pentru ZF conducerea companiei. Allianz-Tiriac Pensii Private este deocamdata singurul administrator care a depasit acest prag de clienti pentru pensiile facultative, fiind urmata, in ordine, de ING Asigurari de Viata, Aviva si BCR Asigurari de Viata.
Desi numarul de clienti (contracte semnate) ai companiei a depasit 10.000, numarul de contributori in cele doua fonduri (clienti care au apucat sa-si vireze prima contributie) era la jumatatea lunii de numai 5.710. Restul este reprezentat de contracte semnate recent, pentru care inca nu s-a efectuat prima contributie la fond.
"Vanzarile merg bine la noi, dar au cam incetinit la nivelul pietei. Pentru sfarsitul anului speram sa ne atingem tinta de vanzari de 35.000 de contracte si 20.000 de participanti", spune Crinu Andanut, CEO al Allianz-Tiriac Pensii Private. Vanzarile de pensii facultative sunt sub asteptari la nivelul pietei, comenteaza el, toata lumea fiind in aceasta perioada concentrata asupra pensiilor private obligatorii (pilonul II).
Primele contracte la fondurile de pensii facultative au fost semnate in lunile mai-iunie ale acestui an. Intre timp, peste 15.000 de romani au incheiat contracte pentru a economisi prin fondurile de pensii facultative, conform unor estimari. Dintre acestia, 9.730 virasera deja cel putin o contributie in fondul de pensii facultative ales, potrivit datelor centralizate pentru data de 14 septembrie de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
La aceasta data, Allianz-Tiriac